En Çok Tercih Edilen 5 Lazer Epilasyon Yöntemi

0

Lazer epilasyon yöntemleri arasında seçim yapmakta zorlananlar için en çok tercih edilen 5 lazer epilasyon yöntemini araştırdık.

Buz Lazer Epilasyon

Buz Lazer en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemlerin başında geliyor. Bunun en büyük nedeni etkili sonuçları yanı sıra neredeyse tamamen ağrısız olması. Diode dalga boyu kullanan Buz Lazer FDA onayına sahip bir son derece güvenli bir sistem. Buz Lazeri diğer Diode lazerlerden ayıran en önemli özelliği ağrısız olması. Bunu da sahip olduğu yenilikçi teknolojiler ile sağlıyor. Lazer epilasyon esnasında hissedilen ağrıyı ortadan kaldıran patentli ICE teknolojisi cildi -3 dereceye soğutuluyor ve yan etki riskini ortadan kaldırıyor. Buz gibi soğuk başlık, uygulama esnasında cildi serinletiyor ve lazer epilasyon konforunu üst seviyeye çıkarıyor. Cihazın patentli ütüleme tekniği ile kıllar kademeli olarak ısıtılıyor. Bu patentli teknik epilasyon ağrısını ortadan kaldıran diğer bir etken. İnce kıllar dahil tüm kıllarda ve bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde güvenle kullanılabilmesi de tercih edilme sebepleri arasında. Yaz, kış tüm mevsimlerde uygulanabiliyor. Buz Lazerin en son modeli Buz Lazer Platinum 3 dalga boyuna sahip. Lazer epilasyonda kullanılan Alexandrite, Diode ve Nd:YAG dalga boylarını tek bir sistemde birleştiren Buz Lazer Platinum için günümüz lazer epilasyon teknolojilerinde gelinen son nokta diyebiliriz.

Diode Lazer Epilasyon

Diode lazer 810 nm dalga boyuna sahiptir. Kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilimi düşüktür. Bu özelliği ile koyu renkli ciltlerde lazer epilasyon yapılabilmesine olanak tanır. İnce kıllarda da etkilidir. Ancak ciltte derine nüfus ettiğinden ağrılıdır. Bu nedenle günümüzde ütüleme tekniği ile uygulama yapan Diode cihazları üretilmiştir. Ütüleme tekniğinin mucidi, Buz Lazer cihazını da üreten Alma Lasers firmasıdır. Firmanın patentli ütüleme tekniğinden esinlenen birçok lazer firması ütüleme diode lazer cihazı üretmeye başlamıştır. Ütüleme diode lazer epilasyon ağrısı geleneksel diode lazerlere kıyasla daha azdır, ancak Buz Lazer gibi tamamen ağrısız değildir. Buz Lazer kadar gelişmiş bir soğutma sistemine sahip olmadıklarından Buz Lazer kadar konforlu olduklarını söyleyemeyiz.

Alexandrite Lazer Epilasyon

Alexandrite lazer 755 nm dalga boyun sahiptir. Melanin pigmenti tarafından yoğun olarak emilir. Bu nedenle koyu tenli kişilerin epilasyonunda kullanılmaz. Bronz tende de uygulama yapılmaz, cildin açılması beklenir. Güneşle temas sonrası minimum 1 aya geçmesi gerekir. Bu da yaz aylarında denk gelen epilasyon seansları için oldukça zorlayıcı bir durumdur. Bu nedenle günümüzde genellikle birçok klinikte Alexandrite lazerin yanında başka bir dalga boyuna sahip lazer cihazı (Diode veya Nd:YAG lazer ) daha bulundurulmakta ve yaz aylarında bu cihazla uygulama yapılmakta. Kalın ve koyu renkli kıllarda ve açık tende etkili sonuçlara sahip Alexandrite lazerin koyu tenlerde kullanılamaması, ince kıllarda etkili olmaması en büyük dezavantajı. Ayva tüylerini aktive edebildiğinden yüzde kullanılması önerilmez. Alexandrite lazer epilasyonda kriyojen gazı veya hava soğutma cihazları ile cilt soğutuluyor. Genellikle Clarity gibi hava soğutma cihazı kullanan Alexandrite cihazları tercih edilmekte.

İlginizi Çekebilir:  Hangi diode lazer cihazı alınmalı?

Nd:YAG Lazer Epilasyon

Nd:YAG lazer 1064 nm dalga boyuna sahiptir. Lazer epilasyonda kullanılan dalga boyları arasında en derine nüfus eden Nd:YAG lazerdir. Bu derine nüfus etme özelliğinden dolayı en ağrılı lazer epilasyon yöntemidir. Melanin emilimi oldukça düşüktür, dolayısıyla tüm cilt tiplerinde (bronz ten dahil) güvenle kullanılır. Bu nedenle daha çok yaz aylarında bronz tende uygulanmaktadır. Nd:YAG lazer, epilasyonda tamamlayıcı lazer olarak kullanılıyor diyebiliriz. Tek başına Nd:YAG lazer yerine günümüzde birçok klinik Clarity lazer cihazı gibi Alexandrite ve Nd:YAG dalga boylarına sahip iki dalga boylu lazer sistemlerini tercih etmekte. Böylece tüm cilt ve kıl tiplerine cevap verilebilmekte.

IPL Epilasyon

IPL, daha çok güzellik salonlarında uygulan bir epilasyon yöntemidir. Güzellik salonlarında lazer cihazlarının kullanımı ülkemizde yasalar gereği yasaktır. Bu nedenle salonlarda IPL cihazları ile epilasyon yapılıyor. IPL, lazer cihazı değildir. Bu nedenle IPL epilasyon ile lazer epilasyon birbirinden farklıdır. Etki mekanizmaları aynı olsa da kullandıkları teknolojiler tamamen farklıdır. IPL, yoğunlaştırılmış ışık enerjisidir ve lazer gibi doğrusal yayılmaz, saçılarak yayılır. Bu nedenle ciltte yan etki yapma riski oldukça yüksektir. Lazer gibi tek bir dalga boyuna sahip değildir, belli aralıkta kalan bantta ışık enerjisi kullanır. IPL epilasyonun sonuçları, lazer epilasyon kadar etkili ve kalıcı değildir.

Lazer epilasyonda en çok tercih edilen yöntemleri kısaca özetlemeye çalıştık. Hangi yöntemi, hangi cihazı seçerseniz seçin mutlaka FDA onayına sahip bir cihaz olmasına dikkat etmenizi öneririz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz