2022 Lazer Cihazları Karşılaştırması ve Fiyatları

0

Lazer epilasyon dünyanın en fazla uygulanan estetik uygulaması olarak ilk sırada yer alıyor. Her yıl kadın, erkek milyonlarca kişi lazer epilasyondan yararlanıyor. Lazer epilasyona her geçen gün artan ilgi, lazer epilasyon cihazlarına da haliyle ilgiyi arttırıyor. Lazer epilasyon uygulama yetkisi olan doktorlar, kliniklerinde lazer epilasyon cihazı bulundurmak istiyorlar. Lazer epilasyon hizmeti veren hastane ve polikliniklerin sayısı da hızla artıyor. 

Alexandrite Lazerlere Talep Azalıyor

Lazer epilasyon hizmeti vermeye karar verildiğinde akla hemen hangi cihaz ve doğal olarak cihaz maliyeti geliyor. Uzun yıllara dayalı lazer epilasyon uzmanlığımız ve yılların verdiği deneyim ile söyleyebiliriz ki; artık yüksek işletme maliyetine sahip Alexandrite lazerlere talep oldukça azalmış durumda. Bunda kuşkusuz en büyük etken yılın sonlarına doğru artan döviz kurları. Hepsi ithal olan lazer cihazlarını aldıktan sonra, işletme maliyetini de hesaba katmak gerekiyor. 

Bilindiği gibi Alexandrite lazerler flashlamp, chamber/head, lens, window, distance gaude gibi sarf giderlerine sahip. Bu sarf malzemelerinin hepsi ithal olduğu için, döviz kurları arttıkça işletme maliyeti de artıyor. Dolayısıyla yüksek maliyet, yüksek seans ücreti gerektiriyor. Bu da maalesef her zaman mümkün olamıyor. Her geçen gün çoğalan lazer epilasyon merkezleri arasında rekabet gücünü zayıflatıyor.

Alexandrite lazer epilasyon cihazlarından bazılarını sizler için araştırdık. Araştırmamız cihaz fiyatları ve sarf malzemelerini kapsamaktadır. 

Candela Lazer: Candela lazer epilasyon cihazlarında teknolojik olarak bu yıl da herhangi bir yenilik yok, uzun yıllardır aynı teknolojiyle devam ediyor. Standart 18 mm spot genişliğine sahip Candela lazer epilasyon cihazlarında, kryojen gazı ile cilt soğutma yapılıyor. Kryojen gazı, işletmeler için ek bir maliyet anlamına geliyor. Cihaza istendiğinde hava soğutma cihazı da eklenebiliyor. Hava soğutma cihazı da yaklaşık maliyet 6.000 Euro ek maliyet getiriyor. Bunun dışında cihazın flashlamp, head, distence gaude, lens gibi sarf giderleri mevcut. 

Candela lazer epilasyon cihazlarının fiyatı 70.000-110.000 USD arasında değişiyor. 

Clarity II Lazer: Clarity II 25 mm spot genişliği ile geçen yıl dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak 25 mm spotun cihazın chamber’ını zorladığı görüldü. Clarity lazerin en önemli özelliği seramik chamber’a sahip olması ve nerdeyse hiç chamber değişimi yapılmamasıydı. Ancak yeni model olan Clarity II cihazında bu tez çürüdü. Muhtemelen 25 mm spot kullanılmasının cihaza verdiği yük ile cihaz chamber’ının 4-6 milyon gibi kısa bir sürede değişmesi gerektiği ortaya çıktı. Bu nedenle en masrafsız Alexandrite lazer olma avantajını kaybetti ve Clarity II cihazına talep azalmaya başladı.  Diğer Alexandrite lazerler gibi Clarity II cihazında da chamber dışında flashlamp, lens, fiber gibi sarf giderleri mevcut. Üretici firmanın sarf giderlerine yaptığı yüksek zam, sarf giderlerinin özellikle bu yüksek kurda çok fazla artmasına neden oldu. Tüm bu bilgiler doğrultusunda, 2022 yılında Clarity II cihazına talebin iyice azalacağını söylemek mümkün.

Clarity II lazer epilasyon cihazlarının fiyatı 85.000-95.000 USD (hava soğutma cihazı dahil) arasında değişiyor. 

İlginizi Çekebilir:  Lazer cihazları 2012

Cynosure Lazer: Cynosure, 2020 yılında yeni modeli Elite IQ cihazını satışa sunmuştu. Cihazda görsel tasarım dışında teknolojik olarak hiçbir yenilik olmadığını geçen yılki yazımızda da belirtmiştik. Elite IQ Türkiye lazer epilasyon pazarında pek ilgi görmedi. Bildiğimiz kadarıyla sadece 1-2 merkezde kullanılıyor. Yeni model Elite IQ dahil tüm Cynosure cihazları 18 mm spot genişliğine sahip. Daha büyük spotlar ek ödeme ile opsiyonel olarak satın alınabiliyor. Chamber, flashlamp, window, lens, fiber gibi sarf giderleri Cynosure lazer cihazlarında da mevcut.

Cynosure lazer cihazların fiyatı ise 80.000-110.000 USD (hava soğutma cihazı dahil) arasında değişiyor.

Yukarıda verdiğimiz bilgilerden anlaşılacağı gibi Alexandrite lazerlere ilgi her geçen yıl azalıyor. Sarf giderleri, işletme maliyetini arttıran önemli bir unsur. Sadece sarf gideri de değil, aynı zamanda teknik servis ücreti de işletmelere ekstra bir maliyete neden oluyor. Çünkü, her sarf malzeme değişimi teknik servis tarafından yapılıyor. Bu da yoğun çalışan ve örneğin; her ay flashlamp değiştiren bir merkezin her ay teknik servis ücreti (şehir dışında + yol ücreti) ödemesi anlamına geliyor. 

 

Buz Lazer Cihazlarına Talep Artıyor

Geçtiğimiz yılı incelediğimizde, Buz Lazer’in her yıl olduğu gibi 2021 yılında da en çok satılan lazer epilasyon cihazı olduğunu görüyoruz. Buz Lazer derken, gerçek orijinal Buz Lazer’den bahsediyoruz. Bilindiği gibi Buz Lazer adı altında veya buz başlık, buzlu başlık gibi isimler altında satılan taklit cihazlar bir hayli fazla.

Buz Lazer Soprano Ice, Soprano Ice Platinum ve Soprano Titanium cihazlarını kapsayan patentli bir marka. Her üç model de FDA onayına sahip. Merdiven altı, yasal mevzuata uygun olmayan yerlerde uygulanan ve hatta lazer bile olmayan cihazların gerçek Buz Lazer ile ilgisi olmadığını belirtmekte fayda görüyoruz. 

Buz Lazer serisinin son modeli Soprano Titanium 2022 yılına damga vuracak gibi görüyoruz. 2021 yılının sonlarına doğru Türkiye pazarına giren Soprano Titanium, büyük bir hızla yayılmaya başladı. Diğer modellerine göre tam iki katı genişliğe sahip uygulama başlığı ile lazer epilasyon seans süresini yarı yarıya kısaltması elbette çok büyük avantaj sunuyor. Bunun yanı sıra gelişmiş soğutma sistemi de yenilenmiş ve daha da güçlü soğutma sağlıyor. Hız, etki ve konfor açısından incelendiğinde hakikaten yüksek hasta memnuniyet oranına sahip. Bu da Buz Lazer kliniklerine hasta talebinin çok fazla olmasını ve kliniklerin yatırımlarını büyük bir hızla geri almalarını sağlıyor.

Buz Lazer cihazlarının Alexandrite lazerler gibi sarf giderleri bulunmuyor. Bu sayede işletme maliyetleri oldukça düşük. Soprano Titanium cihazında hem yeni 4 cm²’lik Quattro başlığı hem de Soprano Platinum’da yer alan 2 cm²’lik 3D başlığı mevcut. Küçük alanlarda 2cm²’lik başlık, geniş alanlarda ise 4 cm²’lik başlığın kullanılması öneriliyor. Cihazın iki başlığının olması elbette kullanıcı için çok daha ekonomik oluyor. Her iki başlık da iki yıl sınırsız atım garantisine sahip. 

Buz Lazer cihazlarının fiyatı 55.000-90.000 Euro arasında değişiyor. 

Yaptığımız araştırmalar, görüştüğümüz klinikler ve işletmecilerden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda 2022 lazer epilasyon cihazlarını arasında en fazla talebin Soprano Titanium cihazına olacağını söyleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz