2021 Lazer Cihazları Karşılaştırması ve Fiyatları

0

2020 yılı Covid-19 salgınından dolayı tüm dünyada hemen her sektörde olumsuzlukların yaşandığı bir yıl olarak geride kaldı. Tüm dünyayı durma noktasına getiren bu salgından haliyle lazer epilasyon sektörü de etkilendi. Özellikle uzun süre kliniklerin ve güzellik merkezlerinin kapanması bu sektörün olumsuz etkilenmesinde en büyük etken oldu. 

2021 yılına belirsizlik ve yeni bir kapanma endişesiyle girdik. Ancak virüsle mücadele için geliştirilen aşılar bu olumsuzluğun kısa sürede bitmesi konusunda herkese ümit veriyor. Tecrübemize ve uzmanlığımıza dayanarak 2021 yılında lazer epilasyon cihazı almak yerine cihaz kiralamanın daha popüler olacağını ön görüyoruz.

Lazer Epilasyon Cihazı Kiralamaya Talep Artıyor

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerle mücadelede kanıtlanmış etkinliği ile her dönem popüler bir uygulama olmuştur. Covid-19 salgını sırasında merkezlerin ayakta kalması için destek veren firmaların lazer epilasyon cihazlarının 2021 yılında öne çıkacağını söylemek mümkün. Özellikle cihaz kiralama hizmeti veren firmalara talep oldukça fazla olacak diye düşünüyoruz. 2020 yılının son çeyreğinde lazer epilasyon cihazı kiralamaya talep oldukça fazla oldu. Bu talep 2021 yılında artan oranda devam edecektir. Çünkü, bu dönem hem belirsizlik hem artan döviz kurları nedeniyle merkezler yatırım yapmaktan kaçınıyorlar. 

Cihaz kiralama fiyatlarından bahsedecek olursak; 

Alexandrite lazerlerin aylık kira bedelleri ortalama 6.000 TL, sarf giderleri kullanıcıya ait. Alexandrite lazerler yüksek sarf gideri olan cihazlar. Chamber, flash lamba, window gibi çeşitli sarf giderleri bulunuyor.

Buz Lazer aylık kira bedeli 15.000 TL, hiçbir sarf gideri bulunmuyor. Sadece başlık ömrü bitince değişiyor. Düşme, çarpma, kırılma gibi kullanıcı hatası dışında başlık değişimi kiralama hizmeti boyunca ücretsiz karşılanıyor. Buz Lazer reklam gücüyle de bilinen ve çok talep edilen bir uygulama olduğu için, kullanıcılara hasta akışı da sağlıyor. 

2021 Yılı Lazer Epilasyon Cihazlarının Fiyatları

Ülkemizde en çok kullanılan lazer epilasyon cihazlarının 2021 yılı fiyatlarını araştırdık. Araştırmamız hastaneler, klinikler tarafından kullanılan FDA onayına sahip cihazları kapsamaktadır. 

Candela Alexandrite Lazer: 

Uzun yıllardır Candela lazer epilasyon cihazları aynı teknolojiyle devam ediyor. 2021 yılı için de henüz herhangi bir teknolojik yenilik duyurulmadı. Candela lazer epilasyon cihaz fiyatları 70.000-110.000 USD arasında değişiyor. Cihaz kiralama bölümünde belirttiğimiz gibi, Alexandrite lazer cihazları işletme maliyeti yüksek cihazlardır. Candela cihazlarında da laser head, flash lamba, fiber, lens, window, rod ve distance gauge gibi sarf giderleri bulunuyor. Candela lazer epilasyon cihazları kryojen gazı ile soğutma yaptığı için ek bir işletme maliyeti getiriyor. İstendiğinde hava soğutma cihazı sisteme eklenebiliyor, bu da yaklaşık 6.000 Euro gibi ek bir maliyet getiriyor. Cihazlarda spot boyutu standart olarak en fazla 18 mm. Daha büyük spot boyutu almak istendiğinde ek ödeme yapmak gerekiyor ve elbette cihaz maliyeti artıyor.

 

Cynosure Alexandrite Lazer 

Cynosure firması 2020 yılında yeni Elite IQ modelini piyasaya sundu. Yeni modeli incelediğimizde ekran tasarımı oldukça şık, ancak bunun dışında teknolojik olarak fazla bir değişim söz konusu değil. Önceki modellerindekş gibi yeni modelde de spot boyutu 18 mm. Daha büyük spot boyutları opsiyonel olarak satılıyor, istendiğinde ek ödeme ile satın alınabiliyor. Yeni model ülkemizde henüz pek kullanıcıyla buluşmadı, bu nedenle cihazın etkinliği hakkında geri dönüşler almamız mümkün olamadı. Cynosure lazer cihazları, modeline göre 80.000-110.000 USD arasında değişen fiyatlarda satılıyor. Hava soğutma cihazı da bu rakamlara dahil. Diğer tüm Alexandrite lazerlerde olduğu gibi Cynosure lazer epilasyon cihazları da chamber, flash lamba, rot, lens, fiber, window gibi sarf malzemesi gerektiriyor. 

İlginizi Çekebilir:  En İyi Dövme Silme Cihazları

Clarity Alexandrite Lazer

Daha önceki yazılarımızda de belirtmiştik; Clarity sektörde en hızlı gelişim gösteren Alexandrite lazer cihazı. Son modeli Clarity II, akıllı teknolojileri ve hızı ile 2020 yılında öne çıktı. Clarity II 25 mm spot boyutu ile günümüzde mümkün olan en hızlı Alexandrite lazer cihazı olarak biliniyor. 25 mm spot boyutunun standart olarak cihazla birlikte verilmesi, kullanıcılara avantaj sağlıyor. Clarity lazer cihazlarının fiyatları 60.000-75.000 USD, yeni Clarity II modelinin fiyatı ise 85.000- 95.000 USD arasında değişiyor. Bu rakamlara Zimmer Cryo 6 hava soğutma cihazı da dahil. Clarity lazer cihazlarında seramik chamber kullanıldığı için, chamber değişimi neredeyse yok diyebiliriz. Bu avantajıyla Clarity lazer cihazları en masrafsız Alexandrite lazer olarak biliniyor. Bunun dışında flashlamb, fiber, lens gibi sarf maliyetleri mevcut. 

Buz Lazer

Buz Lazer markası, Soprano Ice Platinum ve Soprano Titanium cihazlarını kapsıyor. He iki model de Alexandrite, Diyot ve Nd:YAG dalga boylarına sahip. Bu sayede tüm cilt tipleri ve tüm kıl tipleri için uygun olduklarından klinikler tarafından çok tercih ediliyorlar. 2020 yılında ülkemizde satışa sunulan son modeli Soprano Titanium geniş tedavi başlığı ile dikkati çekiyor ve lazer epilasyon süresini nerdeyse yarı yarıya kısaltıyor. Soprano Ice Platinum satış fiyatı 75.000 Euro, Soprano Titanium satış fiyatı ise 90.000 Euro. Buz Lazer cihazlarında Alexandrite lazerlerdeki gibi sarf giderleri bulunmuyor, bu nedenle işletme maliyeti oldukça düşük. Sadece tedavi başlığının bir ömrü var, başlık atım ömrünü tamamlayınca değişmesi gerekiyor. Distribütör firma tedavi başlığı için 1 yıl sınırsız atım garantisi veriyor, bu da elbette kullanıcılara büyük avantaj sunuyor. Görüştüğümüz Buz Lazer kullanıcılarından birçoğu, tedavi başlığının 25-45 milyon civarında atım yaptığını ve 2,5-3 yılda bir başlık değiştirdiklerini söylüyorlar ki bu gerçekten Buz Lazer cihazlarının işletme maliyetlerinin çok düşük olduğunu anlamına geliyor. Tedavi başlığının fiyatı 19.000 Euro. Tedavi başlığının değişimi dışında teknik servis ihtiyacı olmadığı için, teknik servis ücreti de haliyle olmuyor. Alexandrite lazer epilasyon cihazlarında flash lamba, chamber değişimlerinde sarf maliyeti dışında teknik servis ücreti de ödemek gerekiyor. Bu da elbette işletme maliyetini arttıran unsurlar arasında. Buz Lazer sarf gideri olmadığı için ve teknik servis gereksinimi minimum düzeyde olduğu için işletmelere yüksek karlılık sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz