Son Çıkan Lazer Epilasyon Cihazları 2023

0

Bu yazımızda sizler için lazer epilasyon dünyasındaki son yenilikleri araştırdık. 

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı sonuçlarla kurtulmanın hızlı ve güvenli bir yoludur. 1983 yılında FDA onayı alan lazer epilasyon, zaman içerisinde hızla gelişti. Teknolojik gelişmelere paralel bu alandaki AR-GE yatırımlarına büyük pay ayıran lazer üreticileri birbirleriyle adeta yarış halinde. Hepsinin amacı etkili, güvenli, kalıcı ve konforlu bir lazer epilasyon cihazı üretebilmek. Bazı firmalar patentli teknolojilerle bunu başarırken, bazı firmalar da sadece mevcut cihazları taklit ederek yola devam ediyorlar. Bazıları ise mevcut bir cihazın ismini kullanmak ve görseline varıncaya kadar kopyalamak suretiyle cihaz üretiyorlar. Tüm bu taklit ve sahte cihazların cilt üzerinde kalıcı hasar yaratabileceğini bilmekte fayda var. Bu cihazlar ucuza satılmakta ve lisanssız merdiven altı tabir edilen yerlerde etkisiz ve riskli sonuçlarla uygulanmaktadır. Bu cihazlara karşı dikkatli olmanızı öneririz!

Patentli ve yenilikçi teknolojileri ile lazer epilasyona farklı bir boyut kazandıran Soprano Titanium, 2022 yılında adından bir hayli söz ettirdi. Yaptığımız araştırmalar Soprano Titanium’um 2023 yılında da pazardaki liderliğini sürdüreceği yönünde.

Soprano Titanium: 2023 Yılında da Pazardaki Liderliğini Sürdürüyor

Lazer epilasyon amacıyla üretilen ilk cihazlar sadece açık tenliler için güvenli iken, teknolojik gelişmelere paralel bugün artık tüm cilt tiplerine güvenli lazer epilasyon yapmak mümkün. Bunu başaran Soprano Titanium cihazı günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon sistemlerinden biri olarak kabul görüyor. Alexandrite, Diyot ve Nd:YAG dalga boylarını aynı sistemde birleştiren Soprano Titanium hem tüm cilt tiplerinde güvenli hem de tüm kıl tiplerinde etkili bir sistem. 

Soprano Titanium yaz aylarında bronz tende de güvenle uygulanabildiği için de klinikler tarafından tercih ediliyor. Tek bir cihazla tüm cilt ve kıl tiplerinde uygulama yapabilmek kullanıcılar için önemli bir avantaj. Patentli Ice Plus soğutma sistemi ve yine patentli SHR uygulama tekniği sayesinde neredeyse tamamen ağrısız bir lazer epilasyon sunuyor. Yüzdeki ayva tüylerinde herhangi bir aktivasyona neden olmaması da tercih edilme nedenleri arasında.

Yukarıda değindiğimiz özellikleri ile Soprano Titanium için lazer epilasyon alanında günümüz teknolojileri ile gelinen son nokta demek abartılı olmaz. Çünkü sistem hem güvenli ve etkili hem de hızlı ve konforlu bir lazer epilasyon sunuyor. Soprano Titanium tıbbi cihaz kategorisinde bir sistem, Sağlık Bakanlığı ÜTS sistemine kayıtlı ve FDA onayına sahip. 

Eksiksiz bir lazer epilasyon için tüm detayların düşünüldüğü Soprano Titanium, hem kullanıcılar hem de hastalar tarafından 2022 yılında bir hayli ilgi gördü. Araştırmamızda birçok klinik ve hastanede lazer epilasyon amacıyla Soprano Titanium cihazının kullanıldığını gördük. 

Kullanıcılar için bir diğer avantajı da sarfsız bir sistem olması. Alexandrite cihazlarındaki chamber, flashlamp gibi sarf malzelemeleri Soprano Titanum cihazı için gerekmiyor. Cihazın iki adet tedavi başlığı mevcut her iki başlık da iki yıl limitsiz atış garantisine sahip. İki yıl boyunca kullanıcıya ilave hiçbir masraf çıkarmaması elbette çok büyük avantaj. Ve ayrıca sarf malzemelerinin değişimi için teknik servis gideri de olmuyor. Bu da daha az işletme maliyeti anlamına geliyor. Hastalar da hem etkili sonuçları hem de konforlu olması nedeniyle Soprano Titanium cihazı ile lazer epilasyon yapan merkezleri tercih ediyorlar. Talep fazlalığı da kullanıcıların yatırımlarını daha hızlı geri döndürmelerini sağlıyor.

İlginizi Çekebilir:  2019 Lazer Cihazları Karşılaştırması ve Fiyatları

 

2023 Yılında Alexandrite Lazer Cihazlarında Herhangi Bir Yenilik Yok

Son birkaç yıldır Alexandrite lazerlerde herhangi bir teknolojik yenilik yok. Bunun en büyük sebebi Alexandrite lazerlerin eskisi kadar popüler olmaması. Özellikle son birkaç yıldır Alexandrite lazerlere ilgi azalmaya başladı ve her geçen yıl ilgi giderek azalıyor. Alexandrite lazerlerin esmer ve bronz tenlerde yanık ve pigmentasyon değişiklikleri gibi riskleri bulunuyor. Dolayısıyla koyu tenli kişiler Alexandrite lazerlerle uygulama yaptırmak istemiyorlar. Yaz aylarında da bronz tenin açılması için minimum bir ay beklemek gerekiyor, ancak bir ay sonra Alexandrite lazer yapılabiliyor. Bu durumda bile cilt renginde açılma (hipopigmentasyon) riski bulunuyor. Yüz bölgesindeki ayva tüylerinde aktivasyon yapma riski de Alexandrite lazerlerin bir diğer dezavantajı.

Kullanıcılar açısından da Alexandrite lazerlerin yüksek sarf giderleri memnuniyetsizlik yaratıyor. Özellikle yoğun merkezlerde sık sık chamber ve flashlamp değişimi hem maddi olarak hem de iş kaybı olarak kullanıcılar arasında hoşnutsuzluğa neden oluyor.

Alexandrite lazer pazarının son yıllarda durgunlaşmasının nedenlerini kullanıcı ve hasta görüşlerinden yola çıkarak özetlemeye çalıştık. Son yıllarda Alexandrite lazerlerde herhangi bir yenilik olmamasının nedeni bu cihazlara azalan talep olabilir. 

Buz Lazer Gelişimine Devam Ediyor: Soprano Titanium 

Günümüzde her alanda teknoloji gelişirken, bugün artık Buz Lazer ile ağrısız bir lazer epilasyon mümkün olabiliyor. Buz Lazer ailesinin en son modeli Soprano Titanium cihazındaki teknolojik yeniliklerden yukarıda bahsettik. Özellikle gelişmiş bir soğutma sistemi olan Ice Plus teknolojisi cilt yanıklarını önlediği gibi uygulamanın adeta masaj konforunda, ağrısız bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Lazer epilasyon süresi boyunca ciltte etkili bir soğutma sağlayan bu teknolojiye, lazer epilasyon sektöründeki son yılların en önemli gelişmesi demek mümkün. Bu sayede kullanıcılar, hastalarına hem güvenli hem de konforlu bir lazer epilasyon sunabiliyor.

Geçen yıl Soprano Titanium tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun talep gördü. 2023 yılında da bu yoğun talep, artarak devam edeceğe benziyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz