2020 Lazer Cihazları Karşılaştırması ve Fiyatları

0

Günümüzde istenmeyen tüylerle mücadelenin en etkili ve en kalıcı yöntemi lazer epilasyondur. Lazer epilasyona ilgi arttıkça taklit cihazlarla uygulama yapan merdiven altı yerlerin sayısı da artmakta. Birçoğu lazer bile olmayan bu cihazlarla yapılan uygulamalardan  sonuç alınamadığı gibi ciddi sağlık sorunları da yaşanabilmekte. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayı olmayan cihazlardan uzak durulması gerektiğinin bir kez daha altını çizmekte fayda olduğunu düşünüyoruz. 

Lazer epilasyonda kullanılan cihazlar FDA onayına sahip medikal cihazlar olmalıdır. Ülkemizde seçkin klinikler, merkezler ve hastaneler FDA onayına sahip lazer epilasyon cihazlarını tercih etmekte ve yine ülkemizin seçkin hekimleri FDA onayına sahip lazer epilasyon cihazlarını kullanmaktadır. Hiçbir güvenlik kaydı olmayan taklit cihazlarla mukayese edildiğinde elbette FDA onayına sahip medikal lazer cihazları daha pahalıdır. Ancak taklit cihazlardan sonuç alınmadığı ve insan sağlığının her şeyden önemli olduğu unutulmamalıdır. 

Bu bilgiler ışığında sektörde bilinen FDA onaylı lazer epilasyon cihazlarını sizler için araştırdık:

Candela Alexandrite Lazer

Candela lazer epilasyon cihazları son yıllarda hiçbir teknolojik gelişim göstermedi. 2020 yılında da yine hiçbir değişim söz konusu değil. Candela lazer epilasyon cihazlarının fiyatları 70.000-110.000 USD arasında değişiyor. Standart spot boyutu en fazla 18 mm. Daha büyük spot boyutu ise opsiyonel olarak satılıyor. Alexandrite lazer cihazları işletme maliyeti yüksek cihazlardır. Candela cihazlarında da laser head (chamber), flashlamb, window, fiber, rod, lens ve distance gauge gibi sarf giderleri bulunmakta. Candela cihazları kryojen gazı ile soğutma yaptığı için ayrıca gaz maliyeti de vardır. İstendiğinde hava soğutma cihazı da sisteme eklenebiliyor. Bunun için de ayrıca hava soğutma cihazı alınması gerekiyor. Bu da yaklaşık 6.000 Euro gibi ek bir maliyet anlamına geliyor.

Cynosure Alexandrite Lazer 

Cynosure lazer epilasyon cihazları da son yıllarda hiçbir değişim göstermeyen cihazlardan. Fiyatları 80.000-110.000 USD arasında değişiyor. Hava soğutma cihazı bu rakamlara dahil. Cynosure Alexandrite cihaz da Candela gibi standart 18 mm spot boyutu ile satılıyor. Daha büyük spot boyutu opsiyonel olduğu için ek maliyet gerektiriyor. Diğer Alexandrite lazerlerde olduğu gibi Cynosure lazer epilasyon cihazlarında da chamber, flashlamb, window, lens, fiber, rod gibi sarf giderleri mevcuttur. 

İlginizi Çekebilir:  Alexandrite Lazer Cihazı Almamak İçin 9 Neden?

Clarity Alexandrite Lazer

Clarity, sektörde en hızlı gelişim gösteren Alexandrite lazer olarak dikkati çekiyor. 2019 yılının son çeyreğinde satışa sunulan Clarity II akıllı teknolojileri ve hızı ile dikkati çekiyor. Fiyatları 60.000-75.000 USD arasında değişiyor, yeni Clarity II modelinin fiyatı ise 90.000 USD. Bu rakama Zimmer Cryo 6 hava soğutma cihazı da dahil. Clarity II cihazı 25 mm spot boyutuna sahip ve bu spot boyutunu da standart olarak kullanıcılarına sunuyor. Bu büyük spot boyutu için ek bir ödeme yapmak gerekmiyor. Clarity Alexandrite lazerlerde chamber seramik olduğu için chamber değişimi neredeyse yok diyebiliriz. Bu da elbette işletme maliyetinin diğer Alexandrite lazerlere kıyasla çok daha düşük olduğu anlamına geliyor. Bunun dışında flashlamb, fiber, lens gibi sarf maliyetleri mevcut.

Soprano Buz Lazer

Soprano Ice serisi cihazlar ülkemizde distribütör firma tarafından Buz Lazer olarak lanse edilmiş ve marka tescili alınmıştır. Buz Lazer cihazlarının üç modeli mevcut; Soprano Ice, Soprano Ice Platinum ve Soprano Titanium. Soprano Titanium, Türkiye’de 2020 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkacağı için henüz satış fiyatı hakkında kesin bilgi sahibi değiliz. Diğer modellerinin fiyatları 55.000-75.000 Euro arasında değişiyor. Buz Lazer cihazlarında Alexandrite lazerlerde olan sarf giderleri olmadığı için işletme maliyeti oldukça düşüktür. Sadece başlık atım ömrü dolunca başlığı değiştirmek gerekiyor.  Üretici firmanın başlık için 1 yıl sınırsız atım garantisi vermesi büyük avantaj sağlıyor. Diğer diode lazer epilasyon cihazları ile kıyaslandığında başlığa verilen en uzun garanti ömrü demek mümkün. Uzun yıllardır Buz Lazer kullanan merkezlerle görüştüğümüzde 25-45 milyon civarında atım yapan tedavi başlıkları olduğunu görüyoruz. Bu atım sayısı, tedavi başlığının yaklaşık 2,5-3 yılda bir değiştiği anlamına geliyor. Tedavi başlığının fiyatı ise 19.000 Euro. Ortalama 2,5-3 yılda bir değişen tedavi başlığı dışında başka hiçbir sarf maliyetinin olmaması aynı zamanda teknik servis ücretinin de olmadığı anlamına geliyor. Alexandrite lazer epilasyon cihazlarında her flashlamb vs. değişiminde sarf gideri dışında teknik servis ücreti + yol parası da ödendiği göz önünde bulundurulduğunda Buz Lazer’in işletme maliyetinin oldukça düşük olduğu ortaya çıkıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz