2019 Lazer Cihazları Karşılaştırması ve Fiyatları

0

2018 yılının ikinci yarısında başlayan döviz kurlarındaki artış gıdadan tekstil ürünlerine, mobilyadan otomobile birçok alanda fiyatların artmasına neden oldu. Özellikle ithal ürünler artan döviz kuru oranında zamlandı. Döviz kurlarındaki yükselmeyle birlikte lazer epilasyon cihazları da bu fiyat artışından nasibini aldı. Her ne kadar cihazların döviz bazında fiyatı artmasa da Türk Lirasına çevrildiğinde ortaya bir hayli yüksek rakamlar çıkmaya başladı.

Her sektörde olduğu gibi maalesef medikal estetik sektöründe de taklit ürünler her geçen gün artmakta, lazer epilasyon cihazları arasında FDA onayına sahip olmayan cihazlar mevcudiyetini korumakta ve sağlığı tehdit etmektedir. Bu tür cihazlarla lazer epilasyon sonuç vermediği gibi ciltte birçok ciddi komplikasyona neden olmaktadır.

Seçkin klinikler ve hekimler FDA onayına sahip olmayan cihazlardan uzak durmakta ve her ne kadar fiyatları yükselmiş olsa da yatırımlarını yine belli başlı lazer firmalarının cihazlarına yapmaktadır. Bahse konu bu lazer cihazlarını inceleyecek olursak;

Cynosure Alexandrite Lazer

Fiyatları 80.000-110.000 USD arasında değişen modellere sahiptir. Hava soğutma cihazı rakamlara dahildir.Tüm Alexandrite lazer epilasyon cihazlarında olduğu gibi bu cihazlarda da chamber, flashlamb, lens, window, fiber, rod gibi sarf giderleri mevcuttur.

Candela Alexandrite Lazer

Fiyatları 70.000-110.000 USD arasında değişen modellere sahiptir. Alexandrite cihazlarındaki chamber (laser head), flashlamb, lens, window, fiber, rod gibi sarf giderleri bu cihazlarda da vardır, ayrıcı distance gauge (mesafe ayarlayıcı) kullanımı da gerekmektedir. Kryojen gazı ile soğutma yaptığından gaz maliyeti de vardır. Hava soğutma istenirse ayrıca hava soğutma cihazı alınmalıdır.

Clarity Alexandrite Lazer

Fiyatları 60.000-75.000 USD arasında değişen modellere sahiptir, bu fiyata hava soğurma cihazı Zimmer Cryo 6 da dahildir. Tüm Alexandrite lazer epilasyon cihazlarında olduğu gibi bu cihazda da chamber, flashlamb, fiber gibi sarf giderleri vardır. Ancak chamber seramik olduğundan ömrü diğer Alexandrite cihazlarına kıyasla çok daha uzundur. Distribütör firmanın chamber için 10 milyon atış garantisi vermesi önemli bir avantaj.

İlginizi Çekebilir:  Buz Lazer mi Alexandrite mı? 2024 Karşılaştırması

Soprano Buz Lazer

Fiyatları 55.000-75.000 Euro arasında değişen modelleri mevcuttur; Soprano Ice ve Soprano Ice Platinum olarak iki modele sahiptir. Türkiye distribütörü firma tarafından Buz Lazer™ ve Buz Lazer Platinum™ isimleriyle lanse edilmiştir. Soprano Buz Lazer™ sistemlerinde Alexandrite lazer cihazlarındaki sarflar mevcut değildir. Sadece başlık ömrü vardır. Üretici firma Alma Lasers’in tedavi başlığına 15 ay sınırsız atım garantisi vermesi büyük avantaj. Bu rakam, Diode lazer cihazları arasında başlığa verilen en uzun garanti ömrü. Kullanıcı geri dönüşlerinden edinilen bilgilere göre, tedavi başlığı 25-45 milyon atım yapabiliyormuş. Bu da tedavi başlığının ortalama 2,5-3 yılda bir değiştiği anlamına geliyor. Tedavi başlığı 17.000-19.000 Euro gibi bir rakama değişiyormuş. Diğer lazer epilasyon cihazlarıyla mukayese edildiğinde 2,5-3 yılda bir gereken bu rakam dışında başka bir sarfı olmaması dolayısıyla servis ücreti vs. gibi ücretleri de haliyle olmuyor. Alexandrite cihazlarında özellikle şehir dışındaki merkezlere lamba değişimi için gidildiğinde servis ücreti + yol parası gibi rakamlar ödeniyor, Soprano Buz Lazer için bu masraflar söz konusu değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz